Počasí o víkendu: Hrozí další sněžení, přijdou silné mrazy!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Novák, stars24.cz

10. prosince 2021 6:00

O víkendu se Česko dočká dalšího sněžení, to by však nemělo být tak vytrvalé, jako v posledních dnech. Zatímco ve dne se teploty budou pohybovat kolem nuly, v noci klesnou až k -8 stupňům.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Během dne oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Ojediněle sněhové přeháňky, zpočátku na severu a později večer na jihozápadě místy sněžení. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s, na Českomoravské vrchovině přechodně 4 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s a s možností tvorby sněhových jazyků.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, ojediněle i polojasno. Místy občasné sněžení, na Šumavě srážky četnější. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní.

Předpověď na neděli:Oblačno až zataženo, ojediněle i polojasno. Ojediněle sněhové přeháňky, hlavně na horách. Večer v západní polovině Čech místy sněžení, postupně pod 900 m déšť, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Večer se v západní polovině Čech může ojediněle tvořit slabá ledovka.

Témata: Počasí sníh