Počasí o víkendu: Meteorologové naznačili, zdali dorazí zima se vším všudy!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

2. prosince 2021 6:00

Nástup zimy je zatím jen pozvolný, třeskuté mrazy zatím do Česka nedorazily. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se jich s největší pravděpodobností nedočkáme ani o víkendu.

O víkendu by podle předpovědi zveřejněné na webu ČHMÚ mohlo být bílo. V sobotu dorazí do České republiky od západu občasné sněžení, které se má týkat většiny území. Jen v nižších polohách budou přeháňky spíše dešťové nebo smíšené.

Je však otázkou, jak dlouho případně sníh vydrží. Meteorologové totiž po oba víkendové dny počítají s denními maximy nad nulou, v neděli mohou být až 4 stupně.

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně zataženo, na východě zpočátku i polojasno, od západu postupně na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v Čechách během dne většinou pod 600 m srážky smíšené nebo dešťové. Ojediněle mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, na východě až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný jižní vítr 2 až 5 m/s, na východě až 7 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, postupně slabý proměnlivý do 3 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ Zima