Počasí o víkendu bude vskutku mrazivé, ukazuje předpověď!

Zimní počasí v Česku, ilustrační foto.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

23. listopadu 2021 6:00

Z meteorologických předpovědí vyplývá, že zima se v tomto týdnu poprvé výrazně přihlásí o slovo. Jinak tomu nebude ani o víkendu. Na některých místech se i ve dne mohou teploty držet pod bodem mrazu.

V sobotu by se ještě denní maxima měly pohybovat přinejmenším na nule, v neděli však teploty nemusí tuto hranici překročit. Během noci pak mohou klesnout až k -5 °C.

Víkend se navíc neobejde bez srážek. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu je třeba počítat se sněžením, které v nižších polohách bude přecházet do dešťových přeháněk.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, místy sněžení, v závěru na východě pod 800 m déšť nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý jižní, postupně mírný jihovýhodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:Oblačno až zataženo, na většině území občas sněžení, v nižších polohách i déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, postupně 0 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +4 °C.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ