Zimní počasí se blíží. Příští týden přijde do hor!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. listopadu 2021 6:00

Do Česka míří zimní počasí. Příští týden meteorologové očekávají na horách smíšené nebo sněhové přeháňky, a to až několik dní po sobě.

Sněžení bychom se v horách mohli dočkat už dnes. V severozápadní polovině Čech a postupně i na ostatním území bude oblačno až zataženo a místy se objeví déšť nebo přeháňky, zejména na horách pak smíšené nebo sněhové.

V pondělí bude podle Českého hydrometeorologického ústavu většinou oblačno, ojediněle se ale na horách místy objeví další přeháňky, které ve výškách nad nad 1000 m mohou být opět smíšené nebo sněhové.

Stejné počasí pak bude panovat v úterý, ve středu se ale vyjasní. Bude jasno až polojasno a pouze místy se objeví nízká oblačnost nebo mlhy, ráno i mrznoucí.

Ve čtvrtek se ale počasí změní a bude zataženo s nízkou oblačností nebo se objeví mlhy. Postupně od severozápadu dojde k přibývání frontální oblačnosti, a ojediněle hrozí déšť nebo přeháňky, byť ne sněhové.

V pátek bude oblačno až zataženo a místy se opět objeví déšť nebo přeháňky, opět ale zřejmě ne sněhové. O víkendu se pak objeví srážky jen ojediněle.

Témata: Počasí sníh