V Česku opět řádí bouřky, hasiči hlásí více výjezdů než v úterý!

Bouřka, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

14. července 2021 21:40

Hasiči mají dnes večer v souvislosti s bouřkou dvakrát víc výjezdů než v úterý. V úterý do 20:00 měli zhruba 130 výjezdů. Dnes je bouřky nejvíce zaměstnávají v Moravskoslezském kraji, následují kraje Jihočeský, Středočeský, Zlínský a Vysočina. Uvedli to na twitteru.

V Moravskoslezském kraji zasahují hasiči hlavně u polámaných stromů, čerpají také vodu ze sklepů. Nahlášeno mají zhruba 140 událostí, řekl ČTK mluvčí hasičů Lukáš Popp. Bouřky se podle něj prohnaly hlavně Opavskem a Ostravskem, žádná z událostí ale není evidovaná jako mimořádná.

Ve Zlínském kraji zasáhly bouřky hlavně Vsetínsko, kde hasiči od 18:00 zaznamenali více než 20 výjezdů. Silný vítr strhl vpodvečer střechu ubytovny ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku.

⛈ Oproti včerejšímu večeru jsme dnes, za stejné časové období tj. od 17h do 20h, vyjeli už ke dvojnásobku události.🚨 Silné bouřky nás zaměstnávají nejvíce v Moravskoslezském kraji. Následuje kraj Jihočeský, Středočeský, Zlínský a Vysočina. 🚒@hzsmsk @HZS_ScK 📷 @CHMUCHMI pic.twitter.com/eJ46DMEQ72

— Hasičský záchranný sbor ČR (@hasici_cr) July 14, 2021

Meteorologové vydali pro dnešek a noc na čtvrtek výstrahu před silnými bouřkami s intenzivním deštěm především pro Moravu a Slezsko pro dnešek a noc na čtvrtek. V menší míře platí i pro zbytek země s výjimkou západních Čech. Kvůli předchozím dešťům ale na západě a jihu Čech mohou stoupat hladiny řek na úroveň prvního, místy i druhého povodňového stupně.

Silné bouřky zasáhly především západní část Čech už v úterý večer a v noci na dnešek. Hasiči v noci vyjížděli k více než 800 zásahů souvisejících s počasím. Nejvíc práce měli v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém a Libereckém kraji a také ve středních Čechách, včetně Prahy.

Témata: Bouřky Počasí Hasiči