Dnes hrozí další bouřky, pak se situace zklidní, ukazuje předpověď počasí!

Bouřka, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. července 2021 6:00

Ještě dnes Česku hrozí další silné bouřky a déšť. O víkendu se ale situace uklidní a opět se vyčasí. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky, i silné, zpočátku až extrémně silné. Přes den místy přeháňky nebo bouřky, na Moravě a ve Slezsku i silné. Později večer ubývání srážek a částečně i oblačnosti.

Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C, na jihovýchodě a východě 25 až 29 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem 20 °C. V noci slabý, přes den mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě zpočátku jihozápadní. V bouřkách vítr přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu:Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ráno na západě a jihozápadě místy, jinde ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severovýchodní.

Předpověď na neděli:Polojasno až jasno, od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihovýchodě až 29 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí Léto Bouřky