Předpověď počasí na celý příští týden: Hrozí tropy i bouřky!

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2021 6:00

Příští týden se do Česka může vrátit tropické počasí. Zároveň ale podle meteorologů hrozí přeháňky a místy i bouřky!

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, na východě a severovýchodě zpočátku až polojasno. Od západu postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Později odpoledne a večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na východě až 27 °C. Slabý, přes den mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na úterý:Polojasno až jasno, večer na západě přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Slabý proměnlivý, postupně jižní až jihovýchodní 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:Jasno až polojasno, v Čechách od západu oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku přibývání oblačnosti až během odpoledne a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C °C. Nejvyšší denní teploty od 21 °C na západě po 32 °C na východě. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách večer měnit na západní až severozápadní. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, na východě zpočátku jasno až polojasno. V Čechách, během dne postupně i na Moravě a ve Slezsku na většině území déšť, přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na Moravě a ve Slezsku 28 až 32 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C.

Témata: Počasí Léto