Silné bouřky v Německu! Dívku zasáhl blesk, muž zemřel při povodni!

Bouřky a záplavy v západní části Německa mají nejméně jednu oběť

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. června 2021 18:54

Německé úřady vydaly opět výstrahu před silnými bouřkami v západní části země. Stalo se tak poté, co v pátek zemřel při povodni muž a 12letá dívka se vážně zranila po úderu blesku, informovala dnes agentura DPA.

Jeden muž zemřel a tři další byli převezeni do nemocnice poté, co přívaly deště zaplavily tunel v jihoněmeckém Stuttgartu a voda podemlela lešení s několika stavebními dělníky.

Ve stejný den udeřil blesk poblíž skupiny cyklistů. Jedna dívka v důsledku toho ztratila kontrolu nad řízením a srazilo ji auto. Nyní se nachází v düsseldorfské nemocnici s život ohrožujícími zraněními. Hasiči v západním Německu byli voláni k tisícům událostí včetně zatopených sklepů a garáží či sesuvů půdy.

Německá meteorologická služba DWD uvedla, že očekává bouřky s přívalovými dešti a krupobitím i během dneška. Přesouvat se budou pozvolna směrem na východ.

Výstrahu před velmi silnými bouřkami v jihozápadní části Česka dnes vydal také Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Vysoké riziko se týká Jihočeského, Plzeňského a Karlovarského kraje a částí Ústeckého a Středočeského kraje od dnešního poledne do noci na neděli.

Témata: Bouřky Německo