VELKÁ PŘEDPOVĚĎ: Počasí na celé léto! Kdy si vzít dovolenou?

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. května 2021 6:00

Léto klepe na dveře a s ním i plánování výletů a dovolených. Jak ale ukazuje předpověď počasí serveru AccuWeather, ne vždy bude počasí vhodné k turistice nebo ke koupání. Které týdny budou nejteplejší?

Červen bude teplotně poměrně stabilní. V prvním týdnu se budou teploty pohybovat až kolem 23 stupňů, místy vyrostou ještě o několik stupňů výše. Obdobně na tom bude druhý červnový týden, kdy se ale mírně zatáhne a ochladí.

Průměrná denní teplota se bude během třetího týdne pohybovat nadále kolem 20 stupňů, ve čtvrtém červnovém týdnu ale poroste až k 26 stupňům, kde se udrží i v závěru měsíce.

S příchodem července se začne oteplovat rychleji. Už od prvního týdne bychom se mohli dočkat tropických teplot, přičemž denní průměr by se měl pohybovat kolem 28 stupňů.

V průběhu druhého týdne se mírně ochladí a během třetího červencového týdne se objeví deště. Teploty klesnou na zhruba 23 stupňů a na koupání to zřejmě příliš nebude.

V posledním červencovém týdnu se pak budou střídat deště a bouřky se slunečným počasím a teploty se v průměru udrží kolem 24 stupňů. Srpen na tom bude velmi podobně.

I ve druhém prázdninovém měsíci by mělo být nejtepleji na jeho začátku, kdy teploty porostou a objeví se zřejmě i tropy. Ve druhém týdnu se ale ochladí na průměrně 24 stupňů.

Zde by se měla teplota udržet až do konce měsíce. Nejstudenější týden pak bude zřejmě ten poslední prázdninový, kdy se podle předpovědi objeví i deště.

Témata: Počasí Léto