Předpověď počasí na víkend: Pro koho bude studenou sprchou?

Zvláštní zachycení deště

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. května 2021 6:00

Plánujete program na víkend? Pro milovníky léta bude aktuální předpověď studenou sprchou, a to doslova. O víkendu jsou totiž očekávány dešťové přeháňky. Tvrdí to meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Nejteplejším ze zbývajících dní tohoto týdne bude pátek, kdy mohou denní teploty vystoupat až k 19 °C. Ačkoliv bude od západu postupně přibývat oblačnosti, déšť nebo přeháňky by se měly vyskytovat jen občasně.

O víkendu naopak srážek přibude. Předpověď na sobotu konkrétně hlásí přeháňky nebo občasný déšť, večer pak ubývání srážek i oblačnosti. V neděli je třeba především odpoledne očekávat přeháňky na většině území.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť, pozdějiodpoledne a večer ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný jihozápadníaž západní vítr 3 až 7 m/s, přes den místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Polojasno až oblačno. Ojediněle, odpoledne na většině území přeháňky.Večer ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyššídenní teploty 13 až 17 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, přesden místy s nárazy kolem 15 m/s, večer zeslábne.

Témata: Počasí ČHMÚ Déšť