Počasí na víkend: Teplou sobotu vystřídá deštivá neděle, hrozí i bouřky!

Deštivé počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. května 2021 6:00

Zatímco dnes teploty porostou až k téměř 20 stupňům, v neděli se počasí rapidně změní. Hrozí silné deště a místy i bouřky!

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na sobotu:Přes den zpočátku zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Během dne srážky jen ojediněle a místy až polojasno. K večeru od jihu až jihozápadu opět přibývání oblačnosti a srážek.

Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na jihovýchodě až 19 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Slabý, na Moravě a postupně i jinde mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Zataženo s deštěm, místy i vydatným, na východě ojediněle i bouřky. V Čechách od severozápadu nad 1100 m postupně srážky smíšené nebo sněhové. Později ubývání srážek a částečně i oblačnosti.

Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na jihovýchodě kolem 11 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na východě 11 až 15 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na čerstvý severozápadní 5 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s a večer bude slábnout. Místy hrozí vydatný déšť s úhrny ojediněle kolem 40 mm.

Témata: Počasí Déšť Bouřky