Další výstraha: Zimní počasí vydrží do pátku, místy napadne až 25 cm sněhu!

Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. dubna 2021 6:00

Na horách ve východní polovině Česka bude sněžit i v následujících dvou dnech. V polohách nad 800 metrů nad mořem v Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji napadne ve středu a ve čtvrtek až 25 centimetrů sněhu za den, informoval dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Již dříve uvedl, že sněhové přeháňky budou na Moravě a ve Slezsku po celý dnešek, a to i v nižších polohách. Vzhledem k tomu tam lze podle meteorologů předpokládat komplikace v dopravě.

Meteorologové uvedli, že v polohách nad 600 metrů nad mořem ve východní polovině země dnes napadne pět až 15 centimetrů sněhu a v dalších dvou dnech nad 800 metrů nad mořem deset až 25 centimetrů sněhu za den.

Upozornění před novým sněhem na středu a čtvrtek platí zejména pro vyšší polohy v okresech Jeseník, Šumperk, Zábřeh, Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Klobouky, Vsetín, Bruntál, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Jablunkov, Krnov, Rýmařov a Třinec.

Vedle problémů v dopravě může mokrý sníh podle meteorologů lámat větve a stromy, nelze proto vyloučit škody na drátech elektrického vedení a výpadky v dodávkách proudu. Při cestování doporučují sledovat dopravní zpravodajství a při cestách do hor i sněhové řetězy.

Témata: Počasí sníh