Nová předpověď počasí: Sněžit bude možná víc, než se čekalo!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. dubna 2021 6:00

Do Česka se tento týden vrátí zima. Podle meteorologů nás mělo původně čekat vydatné sněžení zejména v úterý. Nová předpověď ale ukazuje, že i další dny se můžeme dočkat sněhové nadílky!

Předpověď na pondělí:Zpočátku podle ČHMÚ převážně polojasno, od západu až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, na východě srážky až odpoledne a ojediněle bouřky. V Čechách a na západě Moravy postupně většinou srážky sněhové a místy i vydatnější. Nejvyšší denní teploty od 4 °C na západě do 20 °C na jihovýchodě území. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s se bude od západu měnit na severozápadní až severní.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, zejména v jihovýchodní polovině území občasné sněžení, na východě trvalejší. Jinde ojediněle sněhové přeháňky. V polohách pod 500 m přechodně i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v Čechách místy až 8 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, místy sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, na východě trvalejší. Na západě Čech místy až polojasno a srážky jen ojediněle. V polohách pod 400 m přechodně srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, na většině území sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, na západě srážky jen ojediněle. V polohách pod 400 m přechodně srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, místy sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, pod 600 m postupně srážky dešťové. Během dne ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný severní a severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Počasí