Počasí na měsíc: Konečně se oteplí! Kdy přijde jaro?

Jarní přiroda v celé své kráse

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

20. března 2021 6:00

V příštích týdnech se pravděpodobně oteplí a teploty již nebudou výrazněji kolísat. V následujícím týdnu rtuť může vystoupat až na 15 stupňů Celsia.

Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi ústavu.

"Teploty budou do konce března pozvolna stoupat, v první polovině dubna už neočekáváme výraznější kolísání teplot mezi jednotlivými týdny," sdělili pracovníci ČHMÚ. Už během příštího týdne rtuť zřejmě rychle vystoupá nahoru.

Zatímco na pondělí ještě předpovídají meteorologové přes den nejvýše šest stupňů nad nulou, koncem týdne už se bude rtuť přes den pohybovat až mezi 11 a 15 stupni.

V posledních dnech přitom Česko zasáhlo silné sněžení. Některé silnice dnes byly kvůli čerstvému sněhu sjízdné jen se zvýšenou opatrností a přibývalo dopravních nehod. Dnes večer a v noci na sobotu se pak může na silnicích a chodnících v celém Česku tvořit náledí.

V následujících čtyřech týdnech se už ale budou podle ČHMÚ pohybovat teploty i objem srážek kolem obvyklých hodnot po tuto roční dobu. "Vzhledem k předpokládaným teplotám a celkovému úhrnu srážek lze očekávat, že na horách bude sněhu pozvolna ubývat," uvedli meteorologové.

Témata: Počasí