Mrazy vystřídá oteplení. Příští týden bude až 7 stupňů, ukazuje předpověď počasí!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. února 2021 6:00

Příští týden se v Česku konečně oteplí! Ačkoliv budou teploty zpočátku ještě klesat velmi hluboko pod nulu, ke konci týdne se už přes den dočkáme teplot nad nulou.

Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Jasno až polojasno, místy mrznoucí mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Během dne od západu přibývání oblačnosti a v Čechách postupně na většině území slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -9 až -14 °C, při zmenšené oblačnosti, zejména v Čechách, kolem -18 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem -7 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, místy občasné sněžení, v jihozápadní polovině Čech ojediněle i mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty -4 až -9 °C, na severovýchodě a východě místy až -12 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C, na jihozápadě až +2 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení, které bude od jihozápadu přecházet v déšť se sněhem nebo déšť, místy mrznoucí. Večer od západu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na severovýchodě a východě až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, na severovýchodě a východě -3 až +1 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na mírný západní 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, v polohách nad 1000 m sněhové. Během dne od západu zataženo a později na většině území déšť nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, na jihozápadě a jihu až 6 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zpočátku oblačno až zataženo a na většině území občasný déšť, na východě zpočátku i sněžení. Postupně srážky jen ojediněle a místy až polojasno. Místy mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C. 

Témata: Počasí