Ledovka na silnicích! Kde si dnes dát pozor?

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. února 2021 12:07

Na některých silnicích v Česku se dnes může objevovat ledovka či náledí. Řidiči by měli v řadě krajů jezdit se zvýšenou opatrností.

Silnice na severu Čech byly dnes ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. V Ústeckém kraji leží místy vrstva sněhu, silničáři ji ošetřili posypem. Na Chomutovsku a Teplicku leží rozbředlý sníh. V Libereckém kraji by si měli dát řidiči pozor na ujetou zledovatělou vrstvu sněhu ve vyšších polohách. Velmi silná ledovka hrozí na Liberecku na silnicích II. a III. tříd.

Na silnicích v Jihomoravském kraji se může tvořit náledí, varují jihomoravští silničáři a řidičům doporučují zvýšenou opatrnost. Ještě kolem 08:00 hrozilo namrzání pouze na Hodonínsku a Blanensku, po 10:30 se už ale náledí může vyskytovat ve všech částech kraje.

Silnice na severu Olomouckého kraje pokrývá sníh. Na hlavních tazích Šumperska a Jesenicka je po chemickém ošetření většinou rozbředlý. Ve vyšších polohách obou okresů leží na vozovkách ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Silnice ve Zlínském kraji jsou dnes sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky v regionu jsou mokré, místy namrzají, případně se na nich tvoří ledovka.

Témata: Počasí náledí