Příští týden se vrátí sněžení! V noci bude až -14 stupňů, ukazuje předpověď počasí!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. února 2021 6:00

Do Česka se příští týden vrátí sněžení. Teploty také klesnou hluboko pod nulu, a to zejména zpočátku týdne, kdy se teploty propadnou až na -14.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, na většině území déšť se sněhem nebo sněžení, na jihu a jihovýchodě zpočátku v polohách pod 600 m déšť. K večeru ubývání srážek. Nejnižší noční teploty od -2 °C na jihu po -12 °C na severu a severovýchodě. Nejvyšší denní teploty od -8 °C na severu po +2 °C na jihu a jihovýchodě. Mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty od -6 °C na jihu po -14 °C na severu. Nejvyšší denní teploty -8 až -3 °C, na jihu a jihovýchodě až 0 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Zataženo až oblačno, místy až polojasno. Zpočátku místy, postupně na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, koncem období na jihu i srážky dešťové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty od -6 °C na jihu po -14 °C na severu, koncem období -2 až -6 °C, na severu a severovýchodě až -10 °C. Nejvyšší denní teploty od -8 °C na severu po +2 °C na jihu a jihovýchodě.

Témata: Počasí Zima