Další varování meteorologů: Na počasí si dnes dejte pozor!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. února 2021 6:00

Na jihu a západě Česka se může do úterního poledne tvořit slabá ledovka z mrznoucího deště. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto varoval před možnými problémy v dopravě. Pozorní by měli být kromě řidičů také chodci, kterým hrozí uklouznutí.

Varování ČHMÚ platí do úterního poledne. Týká se Karlovarského, Plzeňského a Jihočeského kraje a Vysočiny. Dále většiny středních Čech, včetně Prahy, západních okresů Ústeckého kraje, jihu Pardubického kraje a severozápadních regionů Jihomoravského kraje.

Velmi chladná byla noc z neděle na pondělí, kdy na severu a severovýchodě Česka klesly teploty místy pod minus 15 stupňů Celsia. Nejnižší teplotu meteorologové naměřili na Jizerce v Jizerských horách, minus 27,8 stupně Celsia. V Orlickém Záhoří na Rychnovsku klesla teplota pod minus 25 stupňů.

V úterý bude zataženo až oblačno a místy, později odpoledne a večer od západu se na většině území déšť objeví se sněhem a déšť, i mrznoucí. V severovýchodní polovině území zpočátku sněžení.

Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v Čechách a na jihozápadě Moravy místy až 7 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C, na Šumavě kolem 3 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí