Počasí o víkendu: Česko zasype sníh, ale bude až 8 stupňů!

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. ledna 2021 6:00

Česko čeká o víkendu zajímavé počasí. Ačkoliv teploty během dne porostou až k 7 či 8 stupňům, dočkáme se sněžení, a to na celém území.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno. Od západu postupně místy slabý déšť, večer v Čechách nad 800 m srážky sněhové. Místy, zejména na Moravě, mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na východě kolem +3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, místy kolem 8 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s. Zpočátku na severovýchodě čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno. Na většině území sněžení, pod 400 m, na Moravě a ve Slezsku zpočátku pod 800 m i déšť nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na východě kolem +3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na východě až 7 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Zataženo až oblačno, během dne ubývání oblačnosti. Místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až 4 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí sníh