Kdy skončí silné mrazy? Podrobná předpověď počasí na tento týden!

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. ledna 2021 6:00

Silné noční a denní mrazy by měly v průběhu tohoto týdne ustupovat. O víkendu by už denní minima neměla klesat pod nulu.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Přes den oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy až polojasno a ojediněle mrznoucí mlhy. Od západu na většině území slabé občasné sněžení, k večeru sněžení jen místy. Nejvyšší denní teploty v severovýchodní polovině území -7 až -2 °C, v jihozápadní polovině území -3 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem -7 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, v jihozápadní polovině území postupně mírný západní 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno. Ojediněle, v noci a ráno místy občasné sněžení. Odpoledne a večer od západu opět se sněžením, které bude zejména v západní polovině Čech přecházet do deště se sněhem nebo deště, ojediněle i mrznoucí srážky. Později od západu ubývání srážek. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, v severovýchodní polovině -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, v jihozápadní polovině až +3 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, od vyšších poloh místy s nárazy kolem 15 m/s. Na Moravě a ve východních Čechách zpočátku jen slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, ojediněle mrholení, na severovýchodě zpočátku déšť se sněhem. Ojediněle i mrznoucí srážky. Od jihozápadu postupně místy ubývání oblačnosti. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v severovýchodní polovině území místy kolem 1 °C. Mírný jihozápadní, postupně jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s. 

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Místy, zejména na Moravě mlhy, i mrznoucí. Ojediněle mrholení, později na západě místy slabý déšť. Ojediněle i mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při malé oblačnosti a slabém větru kolem -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při malé oblačnosti až 7 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno. Ojediněle, postupně místy slabý déšť nebo mrholení, později v Čechách nad 1000 m srážky sněhové. Ojediněle i srážky mrznoucí. Místy, zejména na Moravě mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při malé oblačnosti a slabém větru kolem -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na východě až 8 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude později měnit na západní.

Předpověď na víkend:Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, na horách občasné sněžení. Postupně srážky sněhové i od středních poloh. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při malé oblačnosti kolem -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C.

Témata: Počasí mráz