Počasí příští týden: Zimní radovánky se odkládají?

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. prosince 2020 8:38

Příští týden bude teplotně stálý. Během dne bude rtuť teploměru stoupat až k šesti stupňům, v noci se ochladí jen o několik stupňů pod nulu. Milovníci zimy si ale budou muset na sníh počkat, podle meteorologů se ho zatím moc nedočkáme.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo mrholení. Ojediněle mlhy, ráno i mrznoucí. Postupně místy polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý:Zataženo, ojediněle mrholení, i mrznoucí nebo slabé sněžení. Místy mlhy, i mrznoucí. Na horách a ojediněle i jinde jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, při malé oblačnosti kolem 5 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, v západní polovině Čech vítr slabý do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Převážně zataženo, ojediněle mrholení, i mrznoucí nebo slabé sněžení. Místy mlhy, i mrznoucí. Na horách a ojediněle i jinde jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +4 °C, při malé oblačnosti kolem 6 °C. 

Témata: Počasí