Přijde další sněžení? Předpověď počasí na příští týden!

Silnice v zimě, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. prosince 2020 6:00 | Aktualizováno: 5. prosince 2020 22:02

Česko tento týden překvapil sníh, který v minulých dnech zkomplikoval život zejména řidičům. V příštím týdnu by se mělo další sněžení objevit především ve vyšších oblastech, ke konci týdne se ale dostane i do středních poloh.

Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, místy, od jihozápadu na většině území, déšť nebo přeháňky, postupně nad 900 m srážky sněhové. Během dne od jihozápadu ubývání srážek a místy i oblačnosti Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na západě a jihozápadě kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na západě a jihozápadě kolem 4 °C. Zpočátku většinou čerstvý jihovýchodní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách na severu až 30 m/s (110 km/h). Během dne bude vítr slábnout a v Čechách se přechodně měnit na západní.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Místy občasný déšť nebo přeháňky. Většinou nad 800 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, v západní polovině Čech až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno. Místy déšť nebo přeháňky, nad 700 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při slabším větru ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Zataženo až oblačno. Na většině území občas déšť nebo přeháňky, od vyšších, přechodně i středních poloh srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C. 

Témata: Počasí sníh