O víkendu může SNĚŽIT i v nížinách, ukazuje předpověď počasí!

Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. listopadu 2020 8:05

Během víkendu se do Česka přižene sněžení. Většinou se bude týkat vyšších poloh, v neděli se ale mohou sněhové srážky objevit i v nížinách.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Většinou zataženo nebo mlhy, i mrznoucí, na Šumavě polojasno. Na severu a severovýchodě odpoledne ojediněle slabý déšť nebo mrholení, i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C, na Šumavě kolem 6 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

Předpověď na sobotu:Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle, později místy polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení, zpočátku i mrznoucí. Na severovýchodě srážky místy a nad 800 m, postupně ve všech polohách sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý, postupně severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: Při mrznoucím mrholení se může tvořit slabá ledovka.

Předpověď na neděli:Zataženo až oblačno, místy přechodně i polojasno. Na severovýchodě místy sněžení nebo sněhové přeháňky, jinde srážky ojediněle a v polohách pod 400 m i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Slabý severozápadní až severní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí sníh