Podrobná předpověď počasí na celý týden: Hrozí ledovka, námraza i mlhy

Mráz na silnici

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. listopadu 2020 6:00

Česko si tento týden užije prvních známek zimy. Hrozí teploty pod nulou, námraza i ledovka.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, zpočátku místy, postupně na většině území slabý déšť nebo přeháňky. Většinou nad 800 m, na jihu a východě zpočátku nad 1200 m srážky sněhové, ráno na Moravě ojediněle i mrznoucí. Odpoledne a večer od severozápadu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Později večer místy mlhy, i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v Čechách místy až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 1 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní a večer bude slábnout.

Předpověď na úterý:Na většině území mlhy, zejména v noci a ráno mrznoucí, nebo nízká oblačnost. Ojediněle, odpoledne místy jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 8 °C. Slabý západní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na jižní až jihovýchodní, na severovýchodě na mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: v noci a ráno se bude ojediněle tvořit námraza

Předpověď na středu:Na většině území zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Na horách místy a ojediněle i v nižších polohách polojasno. Ojediněle mrholení, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při déletrvajícím vyjasnění a slabém větru až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 7 °C. Slabý, zpočátku na severovýchodě, přes den ve východní polovině území mírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: zejména v noci a ráno se bude ojediněle tvořit námraza, při mrznoucím mrholení i slabá ledovka

Předpověď na čtvrtek:Na většině území zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle, postupně místy, zejména na horách polojasno. Ojediněle mrholení, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při déletrvajícím vyjasnění a slabém větru až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 7 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, na severovýchodě mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: zejména v noci a ráno se bude ojediněle tvořit námraza, při mrznoucím mrholení i slabá ledovka

Předpověď na pátek:Převážně zataženo, mlhavo, ojediněle až polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při polojasnu až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při polojasnu až 7 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: zejména v noci a ráno se bude ojediněle tvořit námraza, při mrznoucím mrholení i slabá ledovka

Vyhlídka počasí na víkend:Oblačno až zataženo, místy slabý déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C.

Témata: Počasí mráz