První PŘEDPOVĚĎ POČASÍ na VÁNOCE! Budou na blátě nebo na sněhu?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. října 2020 6:05

Prvního sněhu by se letos Češi měli dočkat ve středních a nižších polohách až v prosinci. Po dlouhé době se ale také zdá, že by letošní Vánoce nemusely být na blátě, ale na sněhu. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi počasí amerických meteorologů.

Začátek prosince bude podle meteorologického serveru AccuWeather nezvykle teplý. Během prvního týdne by podle dlouhodobé předpovědi měly teploty růst ještě k 10 stupňům.

Od druhého týdne se ale citelně ochladí a denní maxima se propadnou na zhruba 3 stupně. V noci navíc teploty začnou výrazněji klesat pod bod mrazu a déšť vystřídá první větší sněžení.

V průběhu třetího a čtvrtého prosincového týdne budou denní maxima sahat jen ke 2 stupňům, noční teploty se naopak propadnou až na -6. Nadále se budou objevovat sněhové přeháňky a Česko by letos po dlouhé době mohlo začít bílé Vánoce.

V samotném závěru roku se ale dalšího přívalu sněhu nedočkáme. Pátý prosincový týden sice denní teploty spadnou až k nule, meteorologové ale očekávají spíše polojasné počasí s minimem nového sněhu.

Témata: Počasí Zima