Meteorologové mění předpověď počasí: V noci bude až 0, na horách sníh!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. října 2020 6:00

Do Česka přichází výrazné ochlazení. Během dne teploty jen výjimečně překročí 11 stupňů, naopak v noci se ochladí ještě více, ke konci týdne až na nulu. Ve vyšších polohách navíc podle meteorologů začne sněžit.

Ukazuje to předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, na severozápadě Čech v noci přechodně polojasno a ojediněle mlhy. Na Moravě, ve Slezsku a zpočátku i na jihu a východě Čech déšť, nad 900 m sněžení. Od západu během dne ubývání srážek, do večera déšť jen na východě území. V Čechách odpoledne ojediněle přeháňky, nad 1100 m smíšené nebo sněhové, k večeru částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na západě Čech až 1 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na Moravě a ve Slezsku 5 až 9 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Slabý severozápadní až severní vítr do 4 m/s. Na Moravě a ve Slezsku vítr mírný 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, v Čechách zpočátku polojasno. Ráno místy mlhy. Na východě déšť, během dne déšť na většině území, na severu a severovýchodě i vydatný, v západních Čechách srážky jen ojediněle. Nad 900 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na západě až 1 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, v Čechách až 11 °C. V Čechách slabý, postupně mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 4 až 8 m/s, místy nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno. Na většině území déšť, na severu a severovýchodě i vydatný. Nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s, nárazy kolem 15 m/s, se bude měnit na západní až jihozápadní.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, většinou občasný déšť. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, se bude měnit na severozápadní.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, na většině území déšť. Později nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s, se bude měnit na severní až severovýchodní.

Předpověď na víkend:Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Na horách srážky smíšené nebo sněhové. Postupně ubývání srážek a v závěru i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C.

Témata: Počasí mráz