Teploty mírně klesnou. Pak se vrátí letní počasí!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. září 2020 6:00

Do Česka se vrátí tento týden letní teploty. Zpočátku se sice ochladí až pod 20 stupňů, ke konci týdne ale rtuť teploměru opět vystoupá.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na úterý:Jasno, přechodně až polojasno. Ráno na Moravě, ve Slezsku a na jihu Čech místy, jinde ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu:Většinou jasno, ráno ojediněle mlhy. Později večer na severozápadě polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Polojasno až jasno. Od severozápadu na frontě přechodně oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní a večer zeslábne.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, místy přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý jihovýchodní až východní vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Jasno až polojasno, o víkendu přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C, v závěru 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty v sobotu 24 až 28 °C, v dalších dnech 20 až 25 °C.

Témata: Počasí