Česko víkendu čekají velké teplotní rozdíly. Počasí se bude lišit až o 12 stupňů!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. srpna 2020 6:00

Ačkoliv se původně zdálo, že by se o víkendu mohly ještě vrátit tropické teploty, nová předpověď meteorologů ukazuje, že Česko bude teplotně silně rozdělené. Zatímco někde budou teploty stoupat ke 30 stupňům, jinde klesnou pod 20 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, během dne od západu přibývání oblačnosti a odpoledne a večer místy přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na západě kolem 22 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude později v Čechách měnit na jihozápadní.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na východě přechodně i polojasno a ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na západě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty od 18 °C na západě do 29 °C na východě území. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jihovýchodní. Večer slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na neděli:Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Zejména na východě přechodně i polojasno a místy bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na východě kolem 17 °C. Nejvyšší denní teploty od 17 °C na západě do 29 °C na východě území. Slabý, postupně mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, na východě během dne přechodně čerstvý jižní až jihozápadní vítr 4 až 8 m/s.

Témata: Počasí