Česko se loučí s tropickým počasím. Teploty klesnou pod 20 stupňů

Deštivé počasí v Praze

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. srpna 2020 6:00

Léto se postupně loučí. Tropických teplot se už zřejmě nedočkáme a ačkoliv se v týdnu ještě oteplí, o víkendu klesnou teploty pod 20 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí na tento týden, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Během dne převážně oblačno a na severozápadě a severu místy, jinde jen ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C. Slabý, během dne mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:Polojasno až oblačno, zpočátku místy až jasno a ojediněle mlhy. Ojediněle přeháňky, zejména na severu a východě. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě a jihozápadě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý, během dne mírný západní vítr 2 až 5 m/s se bude večer měnit na jižní a slábnout.

Předpověď na středu:Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti zejména na severu ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Zpočátku slabý jižní vítr 1 až 4 m/s, postupně zejména v Čechách čerstvý jihozápadní až západní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Večer bude vítr částečně slábnout.

Předpověď na čtvrtek:Jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 4 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s bude postupně slábnout.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, během dne od západu přibývání oblačnosti a zejména v Čechách déšť, přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude večer v Čechách měnit na jihozápadní a slábnout.

Vyhlídka počasí na víkend:Zpočátku oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Postupně ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, postupně 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.

Témata: Počasí