Česko zasáhnou mrazy, jaké jsme letos ještě nezažili!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. února 2018 12:53

V průběhu příštího týdne zasáhnou Česko největší mrazy letošní zimy. Zhruba v polovině týdne mohou teploty spadnout až k mínus 20 stupňům. Vyplývá to z přehledu Českého hydrometeorologického ústavu.

Mezi tlakovou níží se středem nad Itálií a tlakovou výší nad severní Evropou k nám začne proudit studený vzduch od severovýchodu. O víkendu začne do střední Evropy proudit kolem rozsáhlé tlakové výše nad severní a postupně severovýchodní Evropou velmi studený vzduch od severovýchodu.

Předpověď na čtvrtek:Jasno až polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností. Na severovýchodě a během dne postupně i v jižní polovině území oblačno až zataženo a ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při sněhové pokrývce a slabším větru kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, v Čechách ojediněle až +4 °C, v 1000 m na horách kolem -7 °C. Zpočátku mírný, postupně čerstvý severovýchodní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, zpočátku ojediněle zataženo nízkou oblačností a slabé sněžení, zejména na jihu a východě. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při uklidnění větru a sněhové pokrývce kolem -12 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na severovýchodě místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:Jasno až polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností a slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, při uklidnění větru a sněhové pokrývce kolem -14 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na východě území místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, ojediněle nízká oblačnost a slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -9 až -13 °C, při uklidnění větru a sněhové pokrývce kolem -18 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -3 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s, na východě území místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pondělí:Jasno až polojasno, ojediněle nízká oblačnost a slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -10 až -15 °C, při uklidnění větru a sněhové pokrývce kolem -20 °C. Nejvyšší denní teploty -8 až -3 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na severovýchodě místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Jasno až polojasno, v závěru období přibývání oblačnosti a místy sněžení. Nejnižší noční teploty -10 až -15 °C, zpočátku při sněhové pokrývce ojediněle kolem -20 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -2 °C.

Témata: Počasí