Česko zasáhly přívaly sněhu. Velká předpověď

Bez zimní výbavy nevyjíždějte! 2

Autor: ČTK, stars24.cz

17. února 2018 15:22

V Česku začne dnes odpoledne od jihozápadu sněžit a do nedělního rána může napadnout místy až deset centimetrů sněhu, na Šumavě až 15 centimetrů. Řidiči by měli mít zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy.

"V jižní polovině území se vyskytne místy i vydatnější sněžení. Sněžení bude pokračovat zejména v první polovině noci na neděli a doznívat do ranních hodin," uvedli meteorologové.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od dnešních 15:00 do nedělních 6:00 pro část Plzeňského kraje, celý Jihočeský kraj, Vysočinu, Jihomoravský a Zlínský kraj a pro Přerovsko a Prostějovsko v Olomouckém kraji.

Předpověď na neděli (00-24):Většinou oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Zpočátku na většině území sněžení, které bude během dopoledne od severozápadu ustávat. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s se později večer bude měnit na jihovýchodní.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. Ojediněle sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: sníh Počasí