Radar: Bouřky ustaly, déšť trvá! V Česku opět hrozí povodně!

Jarní deštivé počasí v Praze

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. června 2020 14:41

Rozmary počasí trápí Česko už několik týdnů v kuse, ani dnešek není výjimkou. V některých koutech země se opět zvedají hladiny vodních toků a hrozí povodně. Kde je možné sledovat aktuální stav?

Zatímco v neděli se Českem prohnaly bouřky, v pondělí na mnoha místech země vydatně a setrvale prší. Aktuální radarové snímky můžete sledovat např. na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), která využívá informace z České radarové sítě CZRAD z radarů Brdy a Skalky.

Meteorologové z ČHMÚ dnes také aktualizovali výstrahu a opět varovali před povodněmi, které Česko trápí s přestávkami již několik týdnů v kuse. Červnové záplavy si už vyžádaly nejméně devět lidských životů.

Nejvyšší nebezpečí povodní platí pro Chrudimsko a Pardubicko v povodí řek Novohradka a Chrudimka až do úterního poledne, v okrese Moravská Třebová pak do dnešního odpoledne.

Déšť by měl podle meteorologů v regionech naštěstí postupně ustávat, na východě republiky později odpoledne. Sledování radarových snímků se ale bezpochyby vyplatí.

Témata: Počasí Déšť ČHMÚ