Předpověď na celý týden: Léto opět ukáže svou sílu?

Déšť

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. června 2020 6:00

Počátek týdne se ponese v deštivém duchu, poté se ale přiženou další vedra. Ty však podle meteorologů až do konce týdne možná nevydrží a budou je střídat chladnější dny. Noci ale budou teplé.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku a zpočátku i na jihu Čech déšť trvalejší a vydatnější. Ojediněle, v noci na východě místy, bouřky. Během dne od západu ubývání srážek a později i oblačnosti, večer až na skoro jasno. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Mírný západní, na východě zpočátku až severozápadní vítr 2 až 6 m/s. V jižních Čechách, na Moravě a ve Slezsku naprší ojediněle kolem 50 mm.

Předpověď na úterý:Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Skoro jasno až polojasno, během dne přechodně zvětšená oblačnost a ojediněle, na severu místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný západní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až polojasno, od západu postupně až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Místy bouřky, ojediněle i silné. K večeru od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na východě až 28 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:Polojasno až oblačno, přes den místy přeháňky, zejména na horách. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Zpočátku polojasno a ojediněle přeháňky. Postupně přibývání oblačnosti, na většině území přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, v závěru období 19 až 23 °C.

Témata: Počasí