Meteorologové změnili předpověď počasí: TROPY NEBUDOU!

Západ slunce, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. června 2020 6:00 | Aktualizováno: 23. června 2020 15:36

Podle předpovědi meteorologů z minulého týdne se Česko mělo tento týden dočkat tropického počasí. Nový výhled ale ukazuje, že teploty nad 30 stupňů do Česka nedorazí.

Předpověď na pondělí:V západní polovině území jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy, od západu převážně oblačno a místy přeháňky. Ve východní polovině území oblačno až polojasno, na východě zataženo a déšť, zpočátku i vydatný. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na severovýchodě a východě kolem 19 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C, v Beskydech 12 °C. V Čechách zpočátku slabý, jinak mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině místy nárazy kolem 15 m/s, bude večer slábnout.

Vzhledem k nasycení půdy a vydatnějším srážkám bude zejména na východě území docházet k vzestupům hladin vodních toků, upozornil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na úterý:Jasno až polojasno, na severovýchodě a severu oblačno až zataženo a ojediněle, k večeru místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, místy nárazy kolem 15 m/s, k večeru bude slábnout.

Předpověď na středu:Většinou oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy a zejména v Čechách místy polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na západě kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na severovýchodě kolem 18 °C. Slabý, během dne mírný severní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině místy nárazy kolem 15 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek:Většinou oblačno a zejména odpoledne místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:Většinou oblačno a zejména odpoledne místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý jihovýchodní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí na víkend:Většinou oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C.

Témata: Počasí