Počasí do léta? To nejhorší máme za sebou, tvrdí experti!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. května 2020 21:11

V příštím týdnu maximální teploty většinou nepřesáhnou 20 stupňů Celsia, poté se mírně oteplí. Celkově bude období od 25. května do 21. června teplotně slabě pod průměrem nebo v normálu. Nejhorší zemědělské sucho první poloviny roku má ale Česko patrně za sebou.

Příští týden bude podle ČHMÚ relativně chladnější, nejnižší teploty se budou pohybovat od deseti do čtyř stupňů Celsia a maximální teploty většinou nepřesáhnou 20 stupňů.

"V druhém předpovědním týdnu se teploty mírně zvýší. Až do konce druhé červnové dekády se očekává, že se týdenní teploty budou udržovat na spodní hranici dlouhodobého normálu, přičemž bude docházet ke střídání teplejších a chladnějších období," uvedli meteorologové.

Podle předpovědí na nejbližších deset dnů by měla být i situace se suchem podobná té současné. Občasné přeháňky a deště a denní teploty mezi 15 a 20 stupni situaci nijak výrazněji nezlepší ani nezhorší.

Nejhorší zemědělské sucho první poloviny roku má Česko patrně za sebou. V komentáři k aktuální mapě sucha to dnes uvedli tvůrci portálu InterSucho. Tři nejhorší stupně sucha ze šesti zůstaly v neděli ráno pouze na šesti procentech území republiky díky intenzivním dešťům.

Témata: Počasí Sucho ČHMÚ