Počasí na celý týden: Rozloučíme se konečně s mrazy?

Jarní přiroda v celé své kráse

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. dubna 2020 6:00

V Česku se tento týden začne oteplovat. Ačkoliv denní maxima nebudou trhat rekordy, teploty v noci budou vyšší než v uplynulých dnech.

Ukazuje to předpověď počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. 

Předpověď na pondělí:Jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, v údolích až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Předpověď na úterý:Zpočátku skoro jasno až polojasno, od západu postupně oblačno až zataženo a v Čechách místy, na Moravě a ve Slezsku ojediněle přeháňky. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s se bude v Čechách měnit na jihozápadní.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku vítr jižní až jihovýchodní.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, od západu na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo, zpočátku na většině území, postupně místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, koncem období místy až 20 °C.

Témata: Počasí