Teplo si vezme pauzu. Kdy skončí mrazivé počasí?

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. března 2020 8:08

Česko má před sebou další týden plný mrazivých rán. Teploty v noci budou klesat až k -10 stupňům, pak se ale začne postupně oteplovat. Teploty by následně mohly vystoupat i nad 20 stupňů.

Zatímco příští týden se budeme potýkat s mrazy a místy i se sněžením, v dalších dnech se v Česku oteplí. Ukazuje to dlouhodobá předpověď serveru AccuWeather.

Teploty vyrostou na nejméně 11 stupňů, kde už by se podle meteorologů měly udržet trvale. V průběhu druhého dubnového týdne pak vyrostou až na 15 stupňů.

Od poloviny měsíce by se mělo oteplovat ještě výrazněji a nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat kolem 18 stupňů. Místy pak mohou překročit i 20 stupňů.

V závěru dubna se opět mírně ochladí a meteorologové očekávají deště nebo přeháňky. Teploty klesnou na zhruba 15 stupňů, s příchodem května se ale opět oteplí a rtuť teploměru vyšplhá hned zkraje měsíce až na 22 stupňů.

Denní maxima by se pak po celý květen měla pohybovat kolem této hranice. Mírného ochlazení se dočkáme v polovině května, kdy se přiženou další deště a teploty klesnou na zhruba 18 stupňů.

V závěru měsíce se ale opět vyjasní a vykoukne sluníčko. Na přelomu května a června pak teploty porostou na zhruba 26 stupňů, kde se udrží i během prvního červnového týdne.

Poté přijde menší ochlazení, kdy se teploty propadnou na 20 stupňů a hrozí deště a bouřky. Od poloviny června se pak opět vrátí teploty dosahující 26 stupňů. V závěru měsíce by pak rtuť na teploměru mohla překročit i 30 stupňů.

Témata: Počasí