Počasí přinese do konce týdne TEPLOTNÍ ZVRATY!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. března 2020 6:00 | Aktualizováno: 3. března 2020 22:02

Počasí bude v Česku tento týden jako na houpačce. Zatímco denní teploty vyšplhají až k deseti stupňům, ty noční se propadnou o několik stupňů pod bod mrazu.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, od západu postupně nad 600 m srážky sněhové. Odpoledne od západu ubývání srážek a později i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na západě Čech až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na Moravě a ve Slezsku 6 až 10 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, ve východní polovině území zpočátku vítr jižní až jihovýchodní.

Předpověď na středu:Polojasno až oblačno, na východě až zataženo a zpočátku místy déšť, jinde během dne jen ojediněle přeháňky. V polohách nad 500 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, v Čechách 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Převážně oblačno, zpočátku místy skoro jasno. Během dne místy přeháňky, zejména na horách, v polohách nad 500 m sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:Převážně oblačno, ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky, přes den v polohách pod 400 m i přeháňky dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s. 

Témata: Počasí