POČASÍ tento týden: Hrozí náledí i MRÁZ!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. února 2020 6:00 | Aktualizováno: 24. února 2020 17:41

Česko tento týden čeká proměnlivé počasí. Během dne teploty překročí desetistupňovou hranici, naopak v noci budou klesat pod bod mrazu.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

V pondělí bude polojasno až oblačno, zpočátku ojediněle přeháňky, nad 500 m sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou na 5 až 9 °C. K ránu se v Čechách může ojediněletvořit náledí.

V úterý bude zataženo až oblačno, na jihu a jihovýchodě území zpočátku místy až polojasno. Od severozápadu na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, v Čechách na 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 9 až 13 °C. 

Ve středu bude převážně velká oblačnost, místy přeháňky, na horách četnější, zpočátku nad 900 m, postupně nad 400 m sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 3 až 10 °C.

Ve čtvrtek bude nadále panovat proměnlivá oblačnost, místy sněhové přeháňky, na horách četnější, pod 400 m i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty stoupnou na 2 až 6 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, místy, zejména v Čechách sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, od západu postupně pod 1000 m srážky dešťové. Nejnižší noční teploty se udrží na +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 4 až 8 °C.

Témata: Počasí mráz