Meteorologové straší příchodem jara: Konec ledna bude extrémní!

Meteorologové straší příchodem jara: Konec ledna bude extrémní!

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. ledna 2020 6:00 | Aktualizováno: 25. ledna 2020 9:51

Mrazy pomalu ustupují a Česko opět zasáhne vlna oteplení. Teploty porostou koncem ledna na nezvykle vysoké teploty. Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Oblačno až polojasno, ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Od západu přechodně až zataženo a ojediněle déšť, i mrznoucí, v polohách nad 800 m sněžení. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, při slabším větru kolem 1 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a na severovýchodě Čech slabý jižní vítr do 4 m/s.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 m, postupně na severozápadě nad 400 m srážky sněhové. Později od severozápadu ubývání oblačnosti a srážky jen ojediněle, zejména na horách. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, při slabším větru kolem -3 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, při slabším větru kolem 2 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Zpočátku vítr místy slabý jižní do 4 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, od západu místy sněžení, v polohách pod 500 m i déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný, během dne přechodně čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, od středních poloh a postupně jen na horách sněžení. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C, v závěru místy kolem 10 °C.

Témata: Počasí Jaro