Počasí přinese KRUTÉ MRAZY! Předpověď na celý týden!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. ledna 2020 6:00 | Aktualizováno: 20. ledna 2020 16:37

Teploty se v průběhu týdne v noci propadnou až k -10 stupňům. Během dne ale až na výjimky neklesnou pod nulu. Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, v noci místy a během dne již jen ojediněle, zejména na jihu území, sněžení nebo sněhové přeháňky. Ojediněle mrznoucí mlhy. Během dne místy ubývání oblačnosti a večer tvorba mlh. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Slabý severozápadní až severní vítr 1 až 4 m/s. V noci se v nižších polohách na mokrých komunikacích ojediněle tvorba náledí.

Předpověď na úterý:Mrznoucí mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Ojediněle, během dne postupně místy, polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, při déletrvajícím slunečním svitu kolem 3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na severovýchodě postupně vítr mírný jihozápadní 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Zpočátku jasno až polojasno, místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Od severu postupně oblačno až zataženo a později na severu a severovýchodě místy sněžení, v polohách pod 400 m srážky dešťové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, ojediněle až -10 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný severozápadní 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, ojediněle slabé sněžení nebo mrholení, i mrznoucí. Během dne místy ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na jihovýchodní.

Předpověď na pátek:Jasno nebo skoro jasno, místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Večer od západu přibývání frontální oblačnosti. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, ojediněle až -9 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, při celodenní mlze nebo nízké oblačnosti kolem -1 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s. Na západě a jihozápadě vítr jen slabý do 4 m/s.

Témata: Počasí