Varování meteorologů: Chumelenice v Česku! Počasí přinese SNÍH a VICHŘICI!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. ledna 2020 16:05

Část České republiky v sobotu odpoledne zasáhne silný vítr s nárazy 60 až 75 kilometrů v hodině. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí pro Prahu, Vysočinu, Pardubický kraj a části středních Čech a jižní Moravy do sobotní půlnoci.

Meteorologové předpokládají, že vítr může poškodit stromy a lesní porosty, menší škody mohou být také na budovách. Hrozí komplikace v dopravě. "Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky," uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Kromě silného větru bude v sobotu zataženo až oblačno a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, na severovýchodě Čech a na Moravě zpočátku ojediněle i srážky mrznoucí. Postupně se také přižene sněžení.

I v neděli meteorologové očekávají déšť a ve vyšších polohách další přívaly sněhu. Vítr se sice zmírní, přesto může místy udeřit o rychlosti kolem 15 m/s.

Počasí se uklidní až v pondělí, kdy se pouze horách ojediněle objeví slabé sněžení. Ojediněle ale hrozí mlhy, a to i mrznoucí.

Témata: Počasí sníh