Osm stupňů na Silvestra! Dokdy TEPLÉ POČASÍ vydrží?

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. prosince 2019 6:00

Na Silvestra bude v Česku až plus osm stupňů a i v lednu se bude rtuť držet přes den vesměs nad nulou. V příštích čtyřech týdnech bude také méně srážek než obvykle v tomto období. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi.

Silvestr bude jedním z nejteplejších dnů v příštím týdnu. Přes den může rtuť vystoupat k pěti stupňům Celsia nad nulou a na Moravě a ve Slezsku až k osmi stupňům. Bude jasno až polojasno, jen ojediněle se objeví přeháňky.

Ani na začátku nového roku nepřijde výraznější ochlazení. Po Silvestru mohou teploty po zbytek příštího týdne přes den vystoupat k šesti stupňům nad nulou a koncem týdne i k sedmi stupňům.

V dalších týdnech se pak budou týdenní průměry nejvyšších denních teplot pohybovat kolem jednoho až dvou stupňů nad nulou.

Objem srážek bude podle ČHMÚ v příštích čtyřech týdnech pod dlouhodobým průměrem pro toto období. Suchý bude hlavně příští týden, kdy bude po většinu dní jasno či polojasno a jen místy se objeví déšť, případně na horách sníh.

Témata: Počasí