Počasí po Vánocích? Od pátku číhá venku NEBEZPEČÍ!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. prosince 2019 6:00 | Aktualizováno: 25. prosince 2019 11:00

Na Vánoce dnes panovalo poměrně neobvyklé počasí, v následujících dnech se ale změní. Pokud se třeba chystáte na hory, dávejte pozor na nejrůznější nástrahy, před kterými varují meteorologové z ČHMÚ.

Zatímco Štědrý den byl letos nadprůměrně teplý a na spoustě míst propršel, po svátcích se dle předpovědí meteorologů leccos změní. Už od čtvrtka hrozí v nadmořské výšce nad 400 metrů sněhové srážky. 

Ve čtvrtek a v pátek bude oblačno až zataženo, teploty se ve dne budou pohybovat nad nulou v rozmezí 2 až 6 °C. V noci ze čtvrtka na pátek už ale klesnou pod nulu. Nejnižší noční teploty budou +1 až -3 °C. 

S tím souvisí varování meteorologů. Pro pátek, sobotu i neděli platí, že v noci a ráno se může tvořit náledí. Pozor by si tak měli dávat hlavně řidiči, kteří se chystají např. na cestu na hory. 

O víkendu bude jinak oblačno až polojasno, přeháňky lze očekávat jen ojediněle. V sobotu nás čekají noční teploty mezi 0 a -4 °C, denním maximem budou 3°C. Ještě chladnější bude nedělní noc s teplotami -2 až -6 °C. Naopak ve dne se oteplí až na 5 °C. 

Témata: Počasí Zima sníh náledí ČHMÚ