Počasí na Vánoce? MIZÉRIE!

Počasí

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. prosince 2019 10:33 | Aktualizováno: 14. prosince 2019 23:00

Vánoce se nezadržitelně blíží, o víkendu zapálíme na adventním věnci už třetí svíčku. Lidé se proto stále více zajímají, zdali budou letos na sněhu, nebo na blátě. K jejich spokojenosti už jim meteorologové umí poskytnout odpověď.

Vánoce už se dostaly do výhledu některých tuzemských i zahraničních meteorologů, což samozřejmě potěšilo všechny, kteří se zajímají o to, jak o svátcích bude. Podle informací ze serveru weather.com předpověď spoustu lidí zklame.

Pražané si mohou na sníh o vánočních svátcích nechat zajít chuť. V úterý 24. a ve středu 25. prosince budou nejvyšší denní teploty dosahovat 7 °C, ve čtvrtek o stupeň méně. Pravděpodobnost srážek odhadují meteorologové mezi 30 a 40 %, každopádně by šlo o déšť. V dalších velkých městech, např. v Brně nebo Ostravě, bude situace podobná.

Milovníci sněhu budou muset vyrazit do hor, ačkoliv ani tam to žádná velká paráda nebude. Třeba předpověď pro Špindlerův mlýn hlásí, že na Štědrý den i oba svátky vánoční budou přes den teploty lehce nad nulou, maximem budou 3 °C. Pod nula by měla rtuť v teploměru klesnout alespoň v noci.

Výhled společnosti Meteopress pro období mezi 21. a 28. prosincem mluví o poměrně proměnlivém počasí. Zpočátku bude panovat velká oblačnost, která přinese déšť a od středních poloh srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty se budou pohybovat mezi nulou a -5 °C, denní maxima pak mezi 0 až 5 °C, zpočátku výjimečně až 8 °C.

Témata: Počasí Vánoce sníh Zima