KRUTÁ ZIMA? Ani náhodou, počasí přinese do Česka něco jiného!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. prosince 2019 6:00

Navzdory tomu, že se blíží polovina prosince, bude v příštích dnech počasí připomínat spíše podzim. Rtuť teploměru totiž vyšplhá až k deseti stupňům.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku na východě slabé sněžení a v Čechách místy polojasno. Ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Během dne od západu místy občasné sněžení, které bude v Čechách a ve Slezsku v polohách pod 600 m, na Moravě pod 400 m, přecházet v déšť. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, na východě ojediněle až 7 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, přes den místy až čerstvý 5 až 9 m/s, s nárazy kolem 15 m/s se bude k večeru měnit na jihozápadní.

Předpověď na sobotu:Oblačno až zataženo, postupně od západu déšť nebo přeháňky, na horách srážky vydatnější a v polohách nad 700 m a na Moravě zpočátku i v nižších polohách smíšené nebo sněhové. Večer ubývání srážek a místy i oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný, během dne čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:Převážně oblačno, místy přeháňky nebo déšť, nad 800 m zpočátku i sněžení. V průběhu dne ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na Moravě místy kolem 4 °C. Zpočátku čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s bude během dne slábnout.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, místy mlhy, ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, při celodenní nízké oblačnosti nebo mlze kolem 4 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s. 

Témata: Počasí