Počasí: -7 stupňů a 20 centimetrů sněhu! Česko zasáhne ZIMA!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. listopadu 2019 6:00 | Aktualizováno: 28. listopadu 2019 22:27

Česko se o víkendu rozloučí s teplým podzimem. Počasí se rapidně změní, napadne přes 20 centimetrů sněhu a teploty klesnou až na -7 stupňů!

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Ochlazovat se začne už v sobotu, kdy bude oblačno až polojasno. Ojediněle se objeví první sněhové přeháňky, v polohách pod 400 m i smíšené. Nejnižší noční teploty spadnou na +2 až -2 °C, nejvyšší denní teploty na 1 až 5 °C.

V neděli bude polojasno, postupně oblačno až zataženo a k večeru od západu se místy objeví občasné sněžení. V polohách pod 300 m i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty spadnou na -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty klesnou na -1 až +3 °C.

V pondělí bude zataženo až oblačno. V jižní polovině se na většině území, jinde jen místy objeví občasné sněžení, zpočátku v polohách pod 400 m i déšť se sněhem. Napadnou může až 20 centimetrů sněhu. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty na -1 až +3 °C.

Od úterý do čtvrtka bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví dlaší sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty spadnou na -1 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty na 0 až +5 °C.

Témata: Počasí sníh