SNÍH se dere do Česka! Kdy se přižene zimní počasí?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. listopadu 2019 6:30 | Aktualizováno: 26. listopadu 2019 14:27

Ačkoliv má být podle meteorologů v dalších dnech nadprůměrné teplo, přesto sněhu. Ten ve vyšších polohách může napadnout už v pátek, dočkat bychom se ho měli ale i o víkendu. Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na úterý:Většinou zataženo, místy slabý občasný déšť nebo mrholení. Odpoledne od západu místy oblačno. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na severovýchodě při změnšené oblačnosti až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr do 3 m/s, na severovýchodě postupně mírný 3 až 7 m/s.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, na severovýchodě místy až polojasno. Zpočátku ojediněle mrholení, postupně od západu místy občasný déšť. Zpočátku na západě Čech místy, jinde jen ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na severovýchodě území až 12 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s, na Moravě přechodně čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, se bude měnit na jihozápadní.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno až zataženo, v Čechách místy, jinde jen ojediněle slabý déšťnebo přeháňky. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C.Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, místy přeháňky, postupně nad 700 m smíšené nebo sněhové. Později odpoledne a večer od severozápadu ustávání přeháněk a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude večer v Čechách měnit na severozápadní.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno. Ojediněle sněhové přeháňky, pod 400 m smíšené.Na horách sněhové přeháňky četnější. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí sníh