Počasí příští víkend: To zase bude stát za to!

Déšť

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. listopadu 2019 6:00

Příští víkend se Česko opět dočká relativně teplého počasí. Během dne teploty vyrostou na více než 10 stupňů, v noci ale klesnou až k nule. Navíc se objeví silnější vítr.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při slabším větru kolem 2 °C, zejména na západě Čech. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 7 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v jihozápadní polovině Čech mírný vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo nízkou oblačností, mlhavo a ojediněle mrholení. Na horách a ojediněle i jinde polojasno. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru až 1 °C, zejména na západě území. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, při zmenšené oblačnosti až 12 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:Zataženo nízkou oblačností, mlhavo a ojediněle mrholení. Na horách a ojediněle i jinde polojasno. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C.

Témata: Počasí