DĚSIVÁ předpověď počasí: Meteorologové řekli, kdy bude nejchladněji!

Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. listopadu 2019 6:00 | Aktualizováno: 19. listopadu 2019 22:19

Počasí se v příštích týdnech přehoupne z podzimního na zimní. Největší zima bude v prvním prosincovém týdnu, kdy bude přes den v průměru kolem tří stupňů nad nulou a v noci v průměru kolem minus jednoho stupně.

V průběhu následujících dvou týdnů by se denní maxima měla pohybovat mezi 6 až 10 stupni. Teploty v noci mohou klesat až k nule či několik stupňů pod ní.

Vyplývá to z výhledu počasí, který zveřejnil server AccuWeather. Zlom přijde podle Českého hydrometeorologického ústavu v prosinci, kdy denní teploty klesnou ještě více, a to až na tři stupně.

Podobné počasí se podle meteorologů udrží zhruba dva týdny, poté se opět mírně oteplí. V polovině prosince by tak denní maxima mohla stoupat až na 7 stupňů.

V období kolem Vánoc by teploty měly opět padnout, a to na zhruba tři stupně. V noci se ale ochladí citelněji a teploty mohou v posledním prosincovém týdnu klesnout až na -6 stupňů.

Co se sněžení týče, poslední prosincový týden by na něj měl být bohatší než zbytek prosince. Po dlouhé doby by se tak Česko mohlo dočkat Vánoc či Silvestra na sněhu.

Témata: Počasí Zima